Billeder på papir

Hånden på hjertet: Skriver du billeder ud i denne digitale tidsalder? Jeg får i hvert fald ikke printet alle de seneste billeder ud på 10×15 cm papir, som jeg gjorde, da jeg fotograferede analogt. Og det er jeg egentlig glad for, når jeg tænker på, hvor mange billeder jeg stadig kasserer 🙂

Men jeg synes, at de bedste skud fortjener at komme til live på papir. Og hvorfor nu det – man kan jo bare vise dem frem på tv’et, en pc eller en iPad… de elektroniske muligheder er mange.

Som fotograf synes jeg, at man også skal tænke over den “magiske” effekt, et billede har på beskueren. Når du foreviger dit drømmeskud på lad os sige 1/250 sekund, hvad tænker beskueren så, når billedet bliver præsenteret på en pc? Det kunne være noget i retning af “ja, ja… al den teknik og manipulation var ikke mulig i de gode, gamle dage…”.

Hvis du i stedet printer dit billede ud på godt fotopapir, sætter billedet i en passe partout og en fin ramme, ja så vil billedet fremstå som din fortolkning af 1/250 sekund. Alt dit arbejde i Photoshop vil være glemt – tilbage vil kun være din evne til visuelt at fange det rigtige øjeblik, det rigtige motiv.

Printer du dine billeder ud – eller får du den lokale fotopusher til at gøre arbejdet for dig? Eller viser du dine billeder frem på pc’en? Lad mig høre fra dig 😉

This entry was posted in Fototips, Grej og Udstyr.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.