Det er en kold tid, vi lever i…

I dag har jeg været ude at lufte mit kamera en times tid i Køge. (16/2 2011: Se nogle af billederne fra turen på Flickr).Samtidig benyttede jeg mig af lejligheden til at teste mine nyindkøbte handsker – Lowepro Photo Gloves og The North Face E-tip Gloves.

Du får lige lidt meteorologiske data, inden vi går videre med min særdeles uvidenskabelige test: Temperaturen var på -1,5 grader, da jeg parkerede bilen, og det blæste en halv pelikan (ifølge DMI blæste det 15-20 m/s, altså en stiv til stærk kuling). Iberegnet kuldeindeks (chill factor) blev jeg udsat for temperaturer på mellem 18 og 20 graders frost. Det var altså temmelig koldt!

Lowepro Photo Gloves
Handskerne fra Lowepro minder mest af alt om de handsker, man kan købe i Silvan for ikke særligt mange penge. Jeg købte mine hos http://www.befro.dk/ for 165 kr. De er fremstillet i Lycra med Dupont Thermax, som skulle være gode til at fjerne fugt fra hænderne samtidig med, at det holder på varmen.
Man har virkelig godt fat i grejet iført handskerne fra Lowepro, da de er udstyret med gummidutter i håndfladen og på fingrene.
The North Face E-tip Gloves

Handskerne fra The North Face er fremstillet af et 4 vejs strækmateriale. De udmærker sig ved at være forsynet med nogle særlige fingerspidser på tommel- og pegefingre. Disse særlige spidser gør det muligt at betjene berøringsfølsomme skærme som fx en iPhone. Smart.

Jeg har købt mine hos Bjergkæden i Køge for 249 kr.

The North Face-handskerne har silikonepunkter i håndfladerne og på indersiden af tommel, pege- og langfinger. Det virker ikke helt så overbevisende som gummidutterne på Lowepro-handskerne.

Og nu til det vigtigste spørgsmål: Kan man holde varmen i dem? Her må jeg melde et klart, rungende NEJ ud! Mine fingre var valne og følelsesløse efter en halv time. Særligt min højre tommeltot var hårdt ramt: Det gjorde pænt ondt, da den tøede op.

Så konklusionen må være, at de sikkert er gode nok i let frost, men i 20 graders kulde kommer man altså ikke uden om gode handsker med uldfor eller luffer.

This entry was posted in Grej og Udstyr.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.