HDR – min nyeste passion

HDR (high dynamic range) har længe fascineret mig. Jeg har særligt haft et godt øje til det arbejde, som Trey Ratcliff præsenterer bl.a. via sin blog Stuck In Customs, hvor du også kan finde en del tutorials om HDR.

Her er mit første HDR-billede – kommentarer er yderst velkomne.

Morgen ved stranden

 

Jeg har omsider anskaffet mig Photomatix Pro, der angiveligt er state of the art-værktøjet inden for HDR. Det er nemt at arbejde med – det baserer sig på en række skydere lige som i Lightroom. Du kan eksportere dine billeder fra Lightroom til Photomatix Pro, arbejdet med billedet og returnere det færdige HDR tilbage til Lightroom. Du kan hente en prøveversion af Photomatix Pro her.

Et alternativ til Photomatix Pro er et plug-in til Lightroom, LR/Enfuse. Her har du også et par skydere, du kan justere med, men du får ikke resultatet af dine justeringer at se, før billedet er færdigbehandlet. Det virker ikke særlig brugervenligt. Heldigvis er det donation-ware, så jeg gav kun 2 GBP for det 😉

This entry was posted in Mine billeder and tagged , , , , , , , , .

One Comment

  1. AndersRasmussen 16. december 2011 at 23:52 #

    Hejsa.

    Ved ikke hvor længe siden det er at du har lagt dette op men jeg synes det ser enormt flot ud og vil selv vildt gerne igan med at udforske dette emne. Kan du forklare i korte træk hvad det går ud poå ?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.