Lightroom: fra pc til Mac

Vores hjem er blevet beriget med en 27″ iMac. Et skønt arbejdsredskab for en fotograf :-). En af de første opgaver, den nye computer førte med sig, var at få installeret Lightroom 4 og få overført billeder og ikke mindst Lightroom-kataloget fra min pc. Her har du en lille guide, der viser dig, hvordan jeg bar mig ad:

 1. Først  kopiere jeg alle mine billeder over på min løse harddisk. Ja, faktisk opdaterede jeg bar min backup ved hjælp af Goodsync.
 2. Dernæst kopierede jeg katalogfilen (hos mig hedder den “Lightroom 4 Catalog.lrcat”) og mappen med thumbnails (Lightroom 4 Catalog Preview.lrdata) over på samme harddisk. Ret beset du ikke kopiere preview-mappen, men det vil spare dig tid, når du skal køre Lightroom første gang på iMac’en: Lightroom slipper for at skulle generere thumb nails af dine billeder.
 3. Billederne fandt vej til biblioteket “Billeder”  på iMac’en
 4. Katalog og preview-filer lagde jeg ned i Billeder\Lightroom
 5. Til sidst startede jeg Lightroom 4 og konstaterede, at jeg manglede min Develop Presets og nogle metadata presets… suk!

På en pc finder du presets placeret i dette bibliotek: c:\Users\(user name)\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom. Jeg kopierede dem over på skrivebordet på iMac’en via min harddisk. Herfra importerede jeg presets til Lightroom. Det er muligt, at jeg kunne have kopieret dem over i en særlig mappe på iMac’en (~/Library/Application Support/Adobe/Lightroom), men den mappe kan jeg altså ikke lige finde på iMac’en. Ved du, hvordan jeg finder frem til den mappe, vil jeg blive glad for at høre fra dig.

Status er nu, at jeg har fået lagt mine billeder over på min iMac, Lightroom spiller og jeg har fået kopieret de vigtigste develop presets over. Jeg mangler stadig at få lagt nogle presets over, men det må blive til lidt håndarbejde, indtil jeg bliver så hard-core-iMac-bruger, at jeg kan lokalisere ovenstående mappe 😉

Tak fordi du læste med 🙂

This entry was posted in Lightroom and tagged , , .

2 Comments

 1. Thomas 13. april 2012 at 17:06 #

  Du kan finde den via LR gennem præferencer 😉

  • Ole Gyldenløve 13. april 2012 at 21:52 #

   Tusind tak for hjælpen – det havde jeg nok ikke fundet af mig selv 😉

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.