Modelfoto – en smal sag

Som jeg har skrevet i et indlæg, var jeg sammen med 7-8 andre fotografer til workshop hos Michael Bang den 3. juli. Michael introducerede os til, hvor nemt det i virkeligheden er at skyde studiefotos.

Her kan du se et lille udvalg af de billeder jeg tog i løbet af eftermiddagen. Sammen med billederne viser jeg, hvordan lyssætningen var (ud fra en rusten hukommelse ;-)). Diagrammerne med lyssætningen kan du i øvrigt eksperimentere kvit og frit med hos The Online Lightning Diagram Creator.

Modellen, Stine Fabech Larsen, var en fornøjelse af arbejde med. Hun udviste en engelagtig tålmodighed, der helt levede op til hendes udseende.

Det første billede er taget med Stine belyst forfra. Stine stod med kroppen lidt på skrå og kigge lidt til venstre lige ind i kameraet.

Stine belyst forfra, optaget forfra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Næste billede kigge Stine samme vej som på det først. Blot ikke ind i kameraet, men ligeud mod lyset. Det er egentlig et interessant billede med den mørke baggrund. Blot skal jeg her eksperimentere lidt med lyset i modellens øjne: Jeg synes, det er lidt for markant.

Stine belyst forfra, optaget fra siden

 

 

 

 

 

 

 

 

Så går vi videre til et lidt vindblæst billede af Stine, hvor hun bliver belyst skråt forfra.

Stine belyst skråt forfra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til slut vil jeg vise dig et af min favoritbilleder fra dagen. Her er Stine som i det første billede belyst og optaget forfraforfra. Men bag hende stor en flash, der giver den udkridtede baggrund. Bedøm selv…

Kraftigt baglys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg vil meget gerne høre din bedømmelse af mine billeder 🙂

This entry was posted in Mine billeder and tagged , , .

2 Comments

 1. Tommi 15. juli 2011 at 11:20 #

  Super flot serie! Fototeknisk er det jo bare lige i skabet! Fortsæt det gode arbejde..
  Og rigtigt godt med visning af hvordan fotograf og lys er placeret – tak for det. Og meget gerne endnu mere info om dine shoots og fotoseancen herunder flere guldkorn som du har lært… Og hvad du har billedbehandlet 🙂
  Personligt synes jeg et det virker som om du har billedbehandlet en del specielt på hudtoner? Øjne virker efter min mening lidt for voldsomt i den blå farve – men måske var det virkelig så blå. Men jeg er jo også en meget stor fan af at begrænse billedbehandling, og smag og behag er jo forskelligt.
  Billede 1 – rigtigt flot, et smil fra modellen havde sat prikken over i’et
  Billede 2 er min favorit da baggrund, det drømmende blik, hårets striber og de blåøjne spiller rigtigt godt sammen.
  Billede 3 synes jeg savner lidt mere vind i håret, virker lidt som om det bare er håret som stritter.
  Billede 4 – flot ikke så meget at komme efter her.

  • Ole Gyldenløve 21. juli 2011 at 17:38 #

   Tak for roserne, Tommi. Billederne er optaget i RAW-format – så billedbehandling er lidt svært at komme ud over. Det eneste, jeg har gjort med billederne er en let justering af tonerne, justering af hvidbalance til flash (de par kelvingrader gjorde en forskel), øget kontrasten og givet dem lidt skarphed. Alt sammen udført i Lightroom. Desuden har jeg retoucheret en smule for at opnå helt glat hud. Stines øjne er meget blå – her har jeg ikke pillet 😉

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.