Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G

Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G

Nu har jeg haft mit Nikon 35 mm f/1.8 i tasken siden april. Ved flere lejligheder har jeg monteret glasset på mit kamera. For hurtigt at tage det af igen. Hvorfor? Jo, i starten havde jeg nok lidt svært ved at vende mig til at “være låst” til en fast brændvidde.

Efterhånden har jeg vænnet mig til ikke at lade mig begrænse af den faste brændvidde, men at se det som en kreativ mulighed.

Nu er jeg klar til at give mit besyv med om Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G.

Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G er designet til brug sammen med Nikons DX-kameraer – altså kameraer med APS-C sensor. Det betyder, at brændvidden på 35 mm svarer til 52,5 mm i FX-format (full frame). Den maksimale blændeåbning på f/1.8 giver dig god mulighed for at styre dybdeskarpheden meget præcist.

En af de bedste ting ved kameraet er den dejlig bløde bokeh. Det er den måde områder ude af fokus toner ud på.

Det første, der slog mig, da jeg monterede det første gang, var optikkets vægt. Det vejer blot 210 gram. I modsætning hertil vejer mig 18-200 mm optik 565 gram og mit 105 mm hele 720 gram.

Og så er optikket ikke særlig stort – i sagens natur. Objektivet tegner skarpt – rigtig skarpt. Dette kommer særligt til udtryk, når jeg blænder ned til omkring f/5.6 eller f/8.0. Ved fuld blændeåbning tegner optikket en anelse blødt. Men det er til at leve med. Blænde f/1.8 lukker MASSER af lys ind 🙂

Alt i alt synes, jeg, at optikket er alle pengene værd. Du kan købe optikket på kamerahuset.dk for 1.495 kr.

Se mine billeder taget med Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G på denne side og denne side.

This entry was posted in Grej og Udstyr and tagged , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.