Nikon D600 hjemme igen efter at være støvet af

Den 23. januar måtte jeg indlevere mit Nikon D600 til reparation på grund af snavs på censoren. Jeg vil dele to oplevelser med dig i den forbindelse – kald det bare en klagesang 😉

1. Løfter, løfter, løfter…

Jeg købte mit kamera hos Kamerahuset på Frederikssundsvej, så jeg troppede selvfølgelig op hos dem for at klage min nød. De havde travlt og bad mig selv indlevere kameraet hos DFA Service 500 meter nede ad en sidegade. OK, det gjorde jeg så: Det skulle efter sigende fremme ekspeditionen.

I indleveringen hang et seddel, der kundgjorde at rens af censor ville ske inden for 8 timer (fra dag til dag). Stor var min overraskelse, da jeg fik at vide, at der ville gå en uges tid, før jeg kunne hente mit kamera igen. Da jeg påpegede misforholdet mellem sedlens ordlyd og det, der kom ud af munden på ekspedienten, fik jeg at vide, at garantien var for “betalende gæster”, og at de i øvrigt havde travlt og derfor ikke kunne overholde det lovede.

Kom nu lige ind i kampen, DFA Service! Hvis I ikke kan holde, hvad I lovet, så fjern dog sedlen. Det er jo ikke fordi, den er boltet fast til væggen – den er jo blot sat fast med tape…

2. Lukkergymnastik

Da jeg her til aften sad og redigerede billeder fra gårsdagens kolde gys (fototur på Islands Brygge), undrede det mig, at nummereringen på billederne lød 6895, 6896 og så videre. De har godt nok knipset løs for at sikre, at der ikke kom mere skidt på censoren – hvem sagde forresten olie? Da jeg afleverede kameraet, stod billedtælleren på ca. 900.

Ganske vist står der på fakturaen “testbilleder taget”, men var det virkelig nødvendigt at tage 6.000 billeder for at konstatere, at censoren nu var ren? Ja, jeg spørger bare!

—ooOoo—

Så, kære DFA Service, hvis tilfældet skulle råde og I læser dette, så drop da gerne et par ord 🙂

This entry was posted in Grej og Udstyr and tagged , , , .

8 Comments

 1. MC 19. februar 2013 at 12:02 #

  Er du sikkert på, du har fået dit eget kamera igen og ikke et andet brugt? Det lyder næsten ikke realistisk, at de har brugt tid på at tage 6.000 billeder. Har du tjekket serie-nummeret?

  • Ole Gyldenløve 20. februar 2013 at 14:28 #

   Serienummeret passer – og de har ikke taget helt så mange billeder, som jeg troede. Exif-feltet Image Number afsører, at de kun har taget godt 100 billeder.

 2. Martin 20. februar 2013 at 12:48 #

  Bare vent til du har skudt flere serier med 5,5 fps – SÅ skal du se beskidt sensor! :o/
  Jeg har haft mit D600 til rens flere gange fordi der kommer skidt på sensoren…det er hverken oliepletter eller støv, men derimod belægning som bliver skrabet af og dermed ender på sensoren.
  Hvis du virkelig vil se hvor slemt det står til, så skyd et billede – raw – mod en blå himmel på blænde 22 og sørg for at det er ude af fokus!
  Der er “rygter” på nettet om, at problemet aftager efter 3000+ billeder, så de DFA har måske ville sikre sig, at der ikke var mere belægning som kunne skrabes af? ;o)

  • Ole Gyldenløve 20. februar 2013 at 14:27 #

   Tak for din kommentar, Martin. Jeg har lagt et nyt indlæg op: http://gyldenlove.dk/?p=3611. Exif-feltet Image Number afslører, at DFA-service kun har taget godt 100 billeder. Jeg har stadig snavs på og overvejer at prøve Sensor Swaps fra Photographic Solutions.

 3. Martin 20. februar 2013 at 14:42 #

  Velbekomme, Ole! 🙂
  Nikon har vist en “tommelfinger-regel” som siger, at hvis de får et kamera ind tre gange med samme fejl, så ombytter de det til et nyt – jeg har fået mit ombyttet to gange nu!! Første gange var efter at det havde været sendt til rens for tredje gang på tre måneder og anden gang forlangte jeg en ombytter med det samme!
  Jeg skød 1200 billeder mod en tom himmel med 5,5 fps og der var kommet tre små klatter – den ene var synlig ved blænde 11 – men DFA kunne blæse dem væk uden problemer, så jeg har givet det en chance.
  Hvis du får tid, må du meget gerne prøve “fremgangsmåden” i min forrige kommentar og melde tilbage….jeg ved at der er flere andre som sidder med samme problem med deres D600, hvilket er en skam, for det er altså – bortset fra denne betydelige fejl – et lækkert kamera!

 4. Michael Rosengaard 11. oktober 2013 at 13:43 #

  Jeg overvejer at købe en D600. Men er meget i tvivl. Martin/Ole ville i købe en D600 eller skal jeg finde et andet?

  • Ole Gyldenløve 11. oktober 2013 at 17:07 #

   Hej Michael
   Tak for din kommentar. Jeg er generelt meget begejstret for mit D600. Eneste anke er støvet på censoren. Hvis du står og skal købe nyt kamera, kunne D610 være en mulighed.

   • Michael Rosengaard 11. oktober 2013 at 19:56 #

    Hej Ole
    Jeg har kikket på D610 men det koster ca. 3500 kr. mere end D600.
    Hvad gør Nikon for at løse problemet? Er det kun rensning efter rensning der er løsningen? Jeg har læst utallige kommentarer om D600 og alle siger det samme, det er et godt kamera, men de støvproblemer er irriterende. Ved ikke hvor meget det ses på den type billeder jeg tager. Så mon ikke jeg vover pelsen og køber et.
    I øjeblikket har jeg et D300 fra 2008 med ca. 80000 skud på tælleren.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.