Nyt 50 mm optik fra Nikon

Nikon har netop sendt deres seneste optik med fast brændvidde på 50 mm på gaden. Det er et optik med største blænde på f/1.8 – altså en temmelig lysstærk sag. Det nye optiks fulde navn er 50mm f/1.8D AF NIKKOR, og det er et optik, der er særdeles velegnet til FX-kameraer (altså såkaldte full frame-kameraer). Glasset er set på edbpriser.dk til små 1.200 kr.

Optikket er et prisstærkt alternativ til det noget dyrere 50mm f/1.4D AF NIKKOR, der atså er næsten en hel blænde hurtigere. Og hvad betyder så en hel blænde? Jo, det svarer faktisk til, at optikket med største blænde på f/1.4 kan lukke næsten dobbelt så meget lys ind, som Nikons nyeste baby.

Så har du ofte behov for at tage billeder under ringe lysforhold (og hullet på kassekreditten ikke er for stort – optikket koster dobbelt så meget som f/1.8), skal du klart vælge 50mm f/1.4D AF NIKKOR.

Selv skyder jeg med AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G monteret på Nikon D7000, der er i stand til på fremmeste vis at håndtere støj ved høj ISO. I går skød jeg en stribe billeder til koncert med Curtis Steigers i Copenhagen Jazzhouse. Jeg bringer et par eksempler, når billederne har været igennem vrideren 😉

This entry was posted in Grej og Udstyr, Nyheder.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.