Portrætter på ferien

Bliver du også fra tid til anden forundret over, hvor mange feriebilleder der viser hav, bjerge, floder, marker – men få med mennesker helt tæt på? For et par år siden var vi på ferie i Thailand, og hjemmefra lovede jeg mig selv at gøre op med det typiske feriebillede. Jeg ville have nogle billeder med rigtige mennesker på.

På billederne herunder er nogle taget med lang brændvidde (200 mm). Andre er taget tættere på, hvor jeg har kontakt til modellen. Jeg foretrækker klart de sidste. Der kommer mere liv i billederne, når du har direkte kontakt med den, der nu stiller op til fotografering. Bevares, billedet af den ældre dame med pagaj i hånd fortæller da sin egen historie. Men billedet af mor og barn siger meget mere.

Så kan du sikker finde på at spørge, om der er en bestemt metode til at komme tæt på folk, når du er turist. Jeg plejer gerne at smile til dem, vise mit kamera og så ender det gerne med et nik. Hvordan får du etableret kontakt på tværs af sprogbarrierer?

_DSC4693_copy.jpgc16-DSC4688-685x1024.jpgDSC_8843_tonemapped-Edit.jpgDSC4991.jpgDSC4997.jpgDSC5032.jpgDSC5218.jpg

This entry was posted in Fototips, Mine billeder and tagged , .

2 Comments

 1. Mathias Hougaard 23. august 2011 at 14:47 #

  Det er sjovt. Jeg har rejst i Asien i 4 måneder (tilbage i 2004) og det eneste jeg ikke har billeder af, er mennesker. Men det har jeg faktisk ikke rigtig tænkt over før nu, hvilket så må betyde at jeg har lektier når jeg skal på min næste ferie.

  Mange hilsner,

  Mathias

  • Ole Gyldenløve 23. august 2011 at 21:17 #

   Hej Mathias. Tak for din kommentar. Jeg kender det – jeg tænkte også “hov, der mangler da noget” efter vores første ferie i Thailand i 2008. Jeg har lært lektion 🙂
   De bedste hilsner
   Ole

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.