Project 52, uge 3: Macro

Ugens tema er makrofotografering. Normalt holder jeg meget af at tage makrobilleder af planter og insekter, men vejret er imod mig for tiden 😉

I stedet besluttede jeg at tage billeder af, hvad vi nu har i huset. Jeg startede med en asparges – det blev egentlig et helt fint billede, men jeg synes ikke der er særligt meget action over det. 

Asparges





Efter at have skudt lidt på aspargsen fik jeg idéen om et billede, hvor jeg fanger en vanddråbe.


Drops of Water
Originally uploaded by Ole G.

Jeg måtte eksperimentere lidt med opstillingen, men til sidst sad belysningen i skabet. En flash på hver side styret af mit kameras indbyggede flash, der var sat op som commander. Den rødlige baggrundsfarve skyldes en rød engangskarklud, som skålen står på.

Så kom det svære: At ramme det snævre område i vandet, som jeg havde indstillet fokus på. Først forsøgte jeg mig med en frysepose fyldt med vand og med et lille hul i bunden. Det var lidt for svært at styre. Til sidst fandt jeg en injektionssprøjte, som jeg drykkede vand ned i skålen med. Det blev meget bedre.

Her kan du se min opstilling:

Opstilling til eksperiment vanddråbe



Begge flash indstillede jeg til 1/128 med +2/3 ekstra udladning. Som du kan se belyser jeg vandskålen fra hver sin side. Jeg har kun en flashstand, så jeg måtte bruge mit aflagte Nikon D80 i stedet – det virker 🙂

Tilføjet kl. 1830:
I stedet for to flash kan du bruge en enkelt, der belyser vandskålen fra siden, og en reflektor overfor, der klarer belysning af den anden side. Du kan selv lave en reflektor ved at klæbe sølvpapir på et stykke pap.
Tilføjelse slut.

Der kom et par interessante skud ud af mit eksperiment – se dem her.

This entry was posted in Mine billeder, Projekt 52 and tagged , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.