Projekt 52, uge 17: Live

Curtis Stigers

Ugens tema kom til mig, da jeg i sin tid bestilte biletter til koncert i Copenhagen Jazzhouse med Curtis Stigers. Det var en stor oplevelse at opleve så kontrolleret en vokalist give den gas under så forholdsvis intime forhold som Jazzhouse nu byder på. Jeg vil tro, at der var 150-200 mennesker til koncerten. Curtis Stigers havde ingen problemer med at nå sit publikum.

Selv havde jeg en del problemer af fotografisk karakter: Det er ikke meget lys, de har tændt under sådan en koncert! Jeg havde medbragt alle mine objektiver for nu at være dækket ind. Det viste sig ikke overraskende, at de mest lysstærke (35 mm f/1.8 og 105 mm f/2.8) blev brugt flittigst. På trods af VR-teknologi slog mit 18-200 mm f/3.5-4.5 ganske enkelt ikke til.

I starten satte jeg ISO til 1.250, men det blev hurtigt tydeligt, at det gav for lidt lys. Billederne blev uskarpe og rystede. Næste step blev ISO 1.600. Her kunne jeg bruge lukkertider på 1/40-1/60 sekund. Resultatet blev OK, synes jeg. Da jeg tog de sidste billeder, boostede jeg ISO op til 3200. Det gav hurtigere lukkertider, men udtalt støj i billederne.

Herunder bringer jeg et lille udvalg af de billeder, jeg synes bedst om. Alle billeder er blevet redigeret i Lightroom (primært hvidbalance, fill light, brightness, skarphed og naturligvis støjreduktion).

Matthew Fries (piano)

Keith Hall (trommer)

Jon €'Scrapper'€™ Sneider (trompet)

Cliff Schmitt (bas)

Curtis Stigers (tenorsax)

 

This entry was posted in Fototips, Mine billeder, Projekt 52 and tagged , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.