Workshop hos Michael Bang

Søndag den 3. juli deltog jeg sammen med 7-8 andre ivrige fotografer i workshop hos Michael Bang. Workshoppen havde to hovedtemaer: 1) Udfordringer ved at etablere sig som fotograf og 2) Lyssætning på en model i studie og efterfølgende fotografering.

Under punkt 1 kom vi ind på mange spændende emner. Michael betonede fra starten, at han agtede at svare på alle vores spørgsmål. Der var ingen ømtålelige emner – alle spørgsmål blev beredvilligt besvaret. Selv spørgsmål, som jeg forventede ville blive besvaret med “forretningshemmlighedssvaret”. Stor ros til Michael for beredvilligt at øse ud af sin store viden.

[Opdatering 12/7 2011]

Her vil jeg nævne nogle af de emner, Michael kom ind på under sin workshop:

 • Hvis du skal arbejde intenst med fotografering, må du erkende dine begrænsninger. Udliciter opgaver, du ikke er gode til eller synes er spændende. Det kunne fx være fritlægning af produktbilleder.
 • Skriv løbende dine idéer ned til shoots. Og skriv idéerne ned straks de popper op på din lystavle – sekundet efter kan de være væk.
 • Opbyg en papirbaseret portofolie i A3-størrelse. Billeder på papir præsenterer sig bedre end billeder på en skærm.
 • Når du lægger billeder på din hjemmeside, bør du nøjes med ét billede fra hvert shoot. på den måde opnår du alsidighed.

[Opdatering slut]

Jeg har helt bestemt fået mere lyst til at udforske hvervet som fotograf.

Arbejde med studielys var langt mere enkelt, end jeg troede. Michael havde hyret Stine Fabech Larsen som model. En dejlig, ligefrem pige at arbejde sammen med. Under Michaels kyndige vejledning fik vi lejlighed til at prøve forskellige lyssætninger af. Når jeg har fået bearbejdet mine billeder, vil jeg bringe et indlæg med mine første modelskud 🙂

Fotograf, assistent og model på arbejde

Tak til Michael Bang og hans crue og de øvrige deltagere for en fotooplevelse lidt ud over det sædvanlige.

This entry was posted in Fototips and tagged , , , , , .

2 Comments

 1. Tommi 12. juli 2011 at 09:25 #

  Hej Ole
  Lyder spændende, håber du vil dele den viden du fik ud af dagen, måske også en anmeldelse af selve workshoppen. Går selv og overvejer en tilsvarende deltagelse.
  Ser frem til at se dine skud 🙂

  • Ole Gyldenløve 12. juli 2011 at 22:10 #

   Hej Tommi. Tak for din kommentar. Jeg har opdateret indlægget med et par af de mange guldkorn fra dagen. Jeg kan kun sige en ting: Go for it! 🙂

2 Trackbacks

 1. By Portrætfoto ved studielys on 30. december 2011 at 15:43

  […] På workshop hos Michael Bang blev jeg introduceret til det at optage portrætfoto ved studielys. Michaels udgangspunkt var enkelt: Blænder f/11, lukkertid 1/125 sekund og så lav ISO som muligt. Du kan se nogle af resultaterne fra dagen i dette indlæg. […]

 2. By Modelfoto – en smal sag on 30. december 2011 at 15:55

  […] jeg har skrevet i et indlæg, var jeg sammen med 7-8 andre fotografer til workshop hos Michael Bang den 3. juli. Michael […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.